Novi Sad
26.08.2011.
18:31 > 13:05
U Institutu za onkologiju Vojvodine uvedena je treća smena za rad na jedinom aparatu za zračenje koji je u funkciji, dok će za drugi, koji je u kvaru, rezervni delovi stići u narednih desetak dana.
  • Pot

    28.08.2011 10:48
    Hvala vam!
    Hvala Radiju 021 što se bavi ovako važnom temom! Na žalost, izuzev više nego sporadično, drugi vojvođanski mediji (TV Vojvodine, Dnevnik) ne bave se ovom važnom temom, a beogradski mediji su takođe stavili veto na ovu priču. Zato je 021 veoma važan jer jedini ne dozvoljava da se ćuti o grozoti sa trgovinama listama čekanja za radioterapiju i o sramoti da Institut ima jedan ispravan aparat za zračenje a da republički i pokrajinski organi već više od godinu dana najavljuju kupovinu novih aparata iako to uporno ne sprovode u delo (gde će im duša?).
  • osiguranik

    28.08.2011 08:26
    Treca smena sa lekarima opste prakse jer su specij
    Ali na pokvarenom aparatu i sa lekarima opste prakse jer su specijalisti oterani.Ali je zato neko sa Instituta za onkologiju uzeo 500.000 evra!
  • kraba

    27.08.2011 14:59
    Zasto se bolesnim u ovoj situaciji ne omoguci lecenje u drugim centrima kao sto su Beograd i Kladovo? Zar Vojvodina nije u Srbiji?
    Pohvala redakciji sto prati ovaj veliki problem iz dana u dan.
  • Miki

    27.08.2011 14:32
    Gde su vajni političari sada?
    Gde je Pavličić da se razmaše kako je njemu stalo do Novosađana i kako brine o njihovoj dobrobiti? Gde je Pajtić koji je prethodnih meseci svaki božiji dan otvarao neki tobože važan put i tobože unapređivao zdravstvo u Vojvodini? Taj Pajtić je govorio kako ne sme da se desi da ijedan Vojvođanin brine za svoje zdravlje, a onkološke pacijente su sveli na jedan zračni aparat, a uz to neće da reše ni aferu oko trgovine listama čekanja. Gde je Liga da tandrče kako joj je stalo do Vojvodine i Vojvođana? Licemeri!
  • B

    27.08.2011 11:06
    Ne mogu vam opisati koliko se osecam jadno i nemocno kada citam ovakve vesti uzaaas. Pa zar zaista to mora tako, zar smo zaista toliko "maleni" i nevazni da nam sve to rade. Tako lako i bez ikakvih posledica i nastavljaju i nastavljau.

    Meni najdraza osoba boluje, ne zelim nikome da prolazi kroz to.
  • maks

    27.08.2011 05:59
    odgovornost
    Treba utvrditi ko je odgovoran da od tri aparata ostane samo jedan i to najlosiji koji nije sposopan da pokrije sve oblike tumora ,tu je problem,tu neko trba u zatvor pa onda da se kupe novi aparati, ko je doveo do kolapsa Institut ? ko je je obisao zemaljsku kuglu 4 puta ? ko ima zatvorene bazene i skupocene automobile ? Jos se namece more pitanja ,ali bez odgovora. Kakve tri smene na jednom aparatu, narode sve same lazi i podmetacina, kome trebe zracenje nakon 4 meseca. To je prica za lakoverne, tu pomoci nema i kraj. Zamislite podatak 100 zalbi i rukovotstvo sedi,vlast cuti,ma mozemo kupiti i mi 8 aparata,ali ko na njima da radi,sav su kadar zbog trgovine listama cekanja OTERALI !
  • nenad

    27.08.2011 02:12
    Da li ste normalni i kako vas nije sramota da priznate da ovoliki grad ima samo jedan aparat? Gradonacelnik da okupi sve direktore javnih preduzeca i uruci im ceduljicu sa sumom koju treba da uplate da bi se sakupile pare za kupovinu tog aparata.Uostalom, pitajte Jovu Dejanovica kako je to nekada radjeno. E, al' ce manje ostati Jelicima, Bjelajcima i njihovim privescima, za lapanje.
  • D.

    26.08.2011 21:01
    ...
    Obećanje da će dva nova aparata biti uskoro nabavljena? Pa, koliko već najavljuju to? I tu, verujem, nije Institut kriv nego nesposobno Ministarstvo zdravlja i još nesposobniji Sekretarijat za zdravstvo. Odvratni su i neodgovorni.

    Nego, kada će odgovarati oni koji su trgovali listama čekanja na radioterapiju?
  • Sačuvaj Bože

    26.08.2011 20:52
    I Majko Božija ! Kad pročitam ovu vest digne mi se kosa na glavi. Pa u šta ste skrkali pare? U privatne klinike? Koji je problem kupiti aparate? Na svaku paklu cigareta još 10 dinara ako hoćete tako. Sramota, institucija od državnog značaja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna